3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 22:54
No menu items!

Elicopter SMURD prăbușit în Moldova. Toți membrii echipajului au murit FOTO/VIDEO

spot_img

Un elicopter SMURD Iași s-a prăbușit, joi, în raionul Cantemir din Republica Moldova. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), toți cei patru membri ai echipajului au murit.

Surse citate de site-ul Unimedia au precizat că elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragâş, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România. La bordul elicopterului erau patru persoane, toţi membri ai echipajului.

Potrivit surselor citate, elicopterul SMURD se afla într-o misiune de salvare şi zbura de la Cahul spre Chişinău. Aparatul a dispărut de pe ecranele radarelor la ora 14.00.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat că au fost informați de autoritățile din Moldova despre prăbușirea elicopterului românesc. “Suntem în contact cu forțele de intervenție din Republica Moldova”, au explicat oficialii MAI.

Joi dimineață, elicopterul SMURD fusese solicitat în localitatea Vulcăneşti pentru a transporta la spital un alt pacient: o femeie de 85 de ani care suferea de bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii şi medicii SMURD Iaşi. La ora 12.10, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență.

R.D.

foto: dse.md