21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:56
No menu items!

Elevii români au obţinut nouă medalii la competiţiile regionale de informatică

spot_img

elevi_informatica

Elevii români au obţinut nouă medalii, dintre care două de aur, la competiţiile regionale de informatică, respectiv la Olimpiada Balcanică pentru juniori şi la Turneul internaţional Shumen, ambele desfăşurate în Bulgaria.

Potrivit Ministerului Educației, la a şaptea ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru juniori, elevii români au câştigat patru medalii – una de aur şi trei de argint.

Medalia de aur a fost cucerită de Costin Andrei Oncescu, elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel (judeţul Argeş). Oncescu a fost laureat şi la ediţia precedentă, tot cu aur.

Palmaresul a fost completat cu medaliile de argint câştigate de Smaranda-Monica Dicu (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Darius Marian şi Andrei-Cristian Stanciu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori s-a desfăşurat în Bulgaria, la Shumen, în perioada 22-24 noiembrie.

Tot la Shumen s-a desfăşurat, în parelel, tradiţionalul turneu internaţional de informatică, la care lotul României a obţinut cinci distincţii: o medalie de aur, trei de argint şi o medalie de bronz.

Medalia de aur a fost câştigată de George Chichirim (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), cele de argint, de Vlad Rochian (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara), Andrei Popa (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui) şi Mihai Gheorghe (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), iar ce4a de bronz, de Daniel Constantin (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

R.D.