8.5 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 1:13
No menu items!

Elevii români, argint și bronz la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului

spot_img

Elevii români au obţinut două medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în Brazilia, în perioada 12-20 septembrie. La competiție au participat 92 de elevi din 23 de ţări, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS).

Medaliile de argint au fost cucerite de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi de Dan-Mircea Neagoe, clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi.

Din lotul olimpic al României a făcut parte şi Maria Velicu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, se mai precizează într-un comunicat de presă al MECS.

La ediţia a IX-a a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), care s-a desfăşurat în Pocos de Caldas – Brazilia, au participat 92 de elevi din 23 de ţări.

R.D.