16.1 C
București
luni, 4 martie 2024 - 16:33
No menu items!

Elevii, între școală și spital

spot_img

Începutul de an a pus în evidență condițiile precare de igienă în care trăiesc copiii dar și starea lor de sănătate deficitară. Inspectoratele, Ministerul Educației și Direcțiile de Sănătate Publică analizează informațiile care încep să vină din teritoriu și care pun în evidență grave carențe de igienă în familie și școală.

De pildă, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au descoperit păduchi, angine şi micoze în urma controalelor efectuate în şcoli la începutul anului şcolar.

Medicii au examinat 37 000 de elevi, constatând că mulţi dintre aceştia nu respectă condiţiile minime de igienă.

Potrivit raportului de control dat publicităţii miercuri, aproximativ 250 de copii au fost depistaţi cu păduchi, diverse micoze, dar şi inflamaţii ale faringelui. Cei mai mulţi copii cu păduchi au fost găsiţi în unităţile de învăţământ din mediul urban.

În județul Buzău după ce au fost examinați 60 000 de elevi, 875 dintre aceştia au fost depistaţi cu boli contagioase dintre care 499 cu angină şi peste 250 cu pediculoză şi scabie. Inspectorul principal Mihaela Voineagu al DSP Buzău  a declarat că incidenţa bolilor transmisibile după vacanţa de vară este aproximativ egală cu cea de anul trecut, pe primul loc se află cazurile de angină, 499, menţinându-se trendul de anul trecut de scădere a numărului de angine cu streptococ B hemolitic, urmate de prediculoză, 253 de cazuri, micoze, 50 de cazuri, şi scabie, 10 cazuri.

În Galați triajul epidemiologic nu a putut fi făcut decât în 290 de unităţi şcolare din cele 447, cele mai multe şcoli în care nu s-a putut efectua triajul epidemiologic se află în mediul rural. Au fost verificaţi 60 400 de copii, dintre care 150 au fost depistaţi cu păduchi, 32 cu scabie, 100 aveau angine streptococice.(S.S.)