28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 16:58
No menu items!

Elevii din clasele terminale NU vor mai învăța fizic, la școală, cu efectivele înjumătățite

spot_img

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va propune, în contextul reluării cursurilor după vacanţa de Paşte, renunțarea la acea regulă care prevede înjumătățirea efectivelor pentru clasele terminale. Declarația ministrului a fost făcută în emisiunea „Ce se întâmplă?”, cu Răzvan Dumitrescu, la DCNews.

„Vom propune renunțarea la acea regulă care nu s-a putut susține niciodată logic, a înjumătățirii efectivelor pentru clasele terminale. Se apropie Examenele Naționale, Bacalaureat şi Evaluarea Națională. Nu există nicio justificare logică pentru ca elevii din clasele terminale, în localitățile aflate în scenariul roșu, să nu poată participa cu prezență fizică, complet, la fel cum participă şi elevii de clasa a IV-a la cursuri”, a susținut Sorin Cîmpeanu.

Argumentul ministrului a fost acela că la aceeași școală, eventual și la același etaj, deci cu aceleași condiții de virus/pandemie, elevii de clasa a IV-a învățau cu efective complete, iar cei de clasa a VIII-a, cu efective înjumătățite.

La aceeași emisiune, ministrul Educației a mai anunțat că școala online va funcționa chiar și după pandemie, iar instituția vrea să pregătească și să doteze profesorii cu tot ce este necesar pentru ca aceste cursuri să continue, acolo unde va fi cazul.