-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 4:34
No menu items!

Elena Udrea, din arest preventiv în arest la domiciliu

spot_img

Înalta Curte a decis definitiv că Elena Udrea poate fi judecată pentru corupție în arest la domiciliu

Udrea_catuse_SZ 3

Elena Udrea era în arest preventiv de la sfârșitul lunii februarie, iar în urmă cu câteva zile fusese mutată la Penitenciarul Târgșor.

Aceeaşi măsură, a arestului la domiciliu, a fost luată şi în cazul lui Rudel Obreja şi Tudor Breazu.

Fostul ministru al Dezvoltării și Turismului avea mandat de arestare pentru dosarul Gala Bute, în care este acuzată că a deturnat fondurile alocate evenimentului. Într-un alt dosar al DNA, Microsoft, Înalta Curte a decis ca Elena Udrea poate fi judecată tot în stare de arest la domiciliu.

În dosarul Gala Bute, elena Udrea a fost trimisă în judecată, pe 21 aprilie, pentru trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

M. Nedelcu