5.8 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 6:40
No menu items!

Elena Lasconi îl atacă pe șeful USR, Cătălin Drulă: Într-o zi ești tratat ca uliu, iar în altă zi ca cioară

spot_img

Scandal după scandal în USR. Elena Lasconi a criticat dur conducerea partidului, în special pe Cătălin Drulă, care „ia decizii de sus în jos” și care „într-o zi te tratează ca uliu, iar în altă zi ca cioară”. Mai mult, primărița din Câmpulung Muscel a cerut șefilor USR să își dea demisia dacă nu îndeplinesc procentul de 20% la alegerile europarlamentare.

Elena Lasconi, care se afla prima pe lista europarlamentarelor până să declare că a votat la Referendumul pentru familie și apoi și-a dat și demisia de la șefia USR Argeș, a făcut, duminică, referire, la cum a tratat conducerea USR, în special Cătălin Drulă, cazul său. 

„Rufele murdare se spală in familie, de acord, dar după decizia retragerii mele de pe lista de europarlamentare am cerut un singur lucru, să am o discuție cu Biroul Național. Inițial mi s-a spus că este posibil, dar apoi nu m-a mai sunat nimeni. (…) Genul acesta de decizi luate de sus în jos, această lipsă de respect pentru un membru de partid validat prin vot nu ne aduce decât lipsă de chef, apatie, încât mă întreb cine o să mai rămână să lipească afișe de partid, daca suntem tratați astfel. Într-o zi ești tratat ca uliu, în alta zi ca cioară”, a comentat Lasconi, fiind aplaudată de o parte dintre membrii USR prezenți laședința Comitetului politic de la nivel central, de duminică, unde s-a supus la vot alianța „Dreapta unită”, pentru alegerile europarlamentare din iunie. 

În plus, Elena Lasconi, membru al Comitetului Politic al USR, a spus că niciun membru al acestei structuri de conducere nu a primit o informare clară despre ceea ce presupune alianța cu PMP și Forța Dreptei, sub umbrela „Dreapta Unită”. Mai mult, ea a cerut ca în cazul în care USR va scoate sub 20% la alegerile europarlamentare, întreaga conducere a partidului să demisioneze.

Propunerile primăriței nu au fost însă votate, așa că Lasconi și-a încheiat discursul făcând referire direct la președintele USR, Cătălin Drulă, subliniind că „ia decizii de sus în jos”.

Tot duminică, la evenimentul de lansare a listei comune de candidați la alegerile europarlamentare din partea PMP, USR și Forța Dreptei, europarlamentarul Vlad Gheorghe, care nu a fost primit în sediul partidului pe motiv că nu și-amai plătit cotizația, a comparat actuala conducere a USR cu epoca Dragnea de la PSD.

Marilena Nedelcu