11 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 15:16
No menu items!

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, dat afară cu scandal din sediul de partid. Ce spune conducerea USR

spot_img

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a postat pe Facebook, imagini de la sediul USR în care nu a fost lăsat de paznici să intre în sediul partidului USR, pentru că „nu figurează ca membru activ”. Conducerea USR a transmis ca răspuns la postarea politicianului că Vlad Gheorghe „știa că nu are drept de vot și acces în sediu, deoarece a fost suspendat din partid pentru neplata cotizației”.

Europarlamentarul USR a făcut o comparație între acțiunea șefilor de partid de azi cu perioada lui Liviu Dragnea la PSD.

„Jandragneria s-a mutat la USR! Am fost întâmpinat cu bodyguarzi la intrarea în Comitetul Politic al partidului azi. Știrea zilei este că USR mai are un singur europarlamentar – cel puțin, conform conducerii USR.

Am mers astăzi la Comitetul Politic al partidului în care sunt din 2016 și nu am fost lăsat să intru. Mi s-a spus că ”așa sunt ordinele” și că ”nu figurez ca membru USR” în Registru, ”membru activ”. Eu știu că nu este jurist Cătălin Drulă, dar are totuși juriști la partid – i-ar răspunde și voluntar dacă întreabă, nu trebuie să-i plătească la fel ca pe prietenul Cristian Ghinea. Conform cărui articol din statut nu mai sunt eu membru USR? Cărei proceduri? Au anunțat legal faptul că din doi europarlamentari mai au doar unul? Eu sigur n-am primit nicio convocare, înștiințare, nici măcar răspuns la adresele trimise oficial acum luni de zile către forurile statutare din partid nu am primit”, a scris Vlad Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al USR a reacționat imediat la postarea europarlamentarului, susținând că Vlad Gheorghe știa că nu mai are acces în sediu deoarece nu și-a achitat cotizația la partid.

„O scurtă clarificare legată de ceea ce susține Vlad Gheorghe. Vlad a fost suspendat din partid pentru neplata cotizației. Pentru că este suspendat, nu putea vota la Comitetul Politic, prin urmare nu a fost trecut pe lista de acces. Lista a fost făcută pentru buna desfășurare a evenimentului, nimic ieșit din comun. Colegii care s-au ocupat de acces i-au comunicat politicos că nu este pe listă. Atât. Nimic mai mult. Vlad știa că nu are drept de vot și acces”, a declarat Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR.

M. Nedelcu