12.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 23:27
No menu items!

Elena Cristian, DCBusiness: Mi se pare de-a dreptul cinic ca doi dintre „groparii” bugetului, Câciu și Boloș, să-și dea cu părerea acum!

spot_img

Analistul economic DC Business, Elena Cristian, a declarat că recesiunea economică anunțată acum de oficalii de la Finanțe. Adrian Câciu și Marcel Boloș, fostul și actualul ministru este mult mai gravă, iar cei doi sunt „dintre groparii bugetului”.

Fostul șef al Finanțelor și actual ministru al Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a declarat că „anul 2024 va fi unul deosebit de greu pentru România iar recesiunea ne așteaptă după colț”.

”Pericolul recesiunii este la colțul României. Au apărut datele pentru ultimul trimestru din 2023. Se poate observa o ușoară contracție. Trebuie să ne preocupăm cum să repornim economia acolo unde a încetinit, pentru că este evident că a încetinit. Cred că acest lucru ne preocupă pe noi, ca guvernare, dar și pe cetățeni și antreprenori” a spus Adrian Câciu. 

Analistul economic Elena Cristian a comentat avertismentul:

„Mi se pare de-a dreptul cinic ca doi dintre groparii bugetului, Câciu și Boloș, să-și dea cu părerea acum și să spună că România este în groapă. Mi se pare de-a dreptul cinic să nu fie luați la întrebări de ce au luat aceste decizii, pentru că ei au condus Ministerul de Finanțe și-l conduc în continuare, de-am ajuns într-o astfel de situație. Sigur, situația este extrem de grea, mediul de afaceri face față cu greu tuturor deciziilor luate de la începutul acestui an. Va fi un an și mai greu. Dar în 2025, atenție, nu mai avem prețuri plafonate la energie și la gaze, nu mai avem schemă de compensare pentru energie și gaze, deci situația s-ar putea înrăutăți” a spus Elena Cristian, expert în economie, la România TV.

E. Stan