18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 22:10
No menu items!

Elan Schwartzenberg, dat în urmărire generală

spot_img

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română, după ce Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său.

Poliţia Română l-a dat în urmărire naţională potrivit procedurii, după ce Tribunalul Bucureşti a emis, vineri, mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile. Omul de afaceri va fi căutat în ţară, iar dacă nu va fi găsit, anunţul va fi publicat pe site-ul Europol şi Interpol, când va fi urmărit internaţional.

Procurorii DNA au cerut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai, fiind acuzat de complicitate la dare de mită. „În cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, să îi dea lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, suma totală de 175.000 de euro pentru ca acesta din urmă să facă demersuri atât în cadrul atribuţiilor de serviciu cât şi în afara (contrare) lor, astfel încât să faciliteze câştigarea, de către firma respectivă, în condiţii avantajoase, a unei licitaţii având ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coandă în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, precizează DNA în comunicatul de presă.

Andrei Tudor