3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:59
No menu items!

Este oficial. Rapidul a intrat în Liga 1, dar și în faliment

spot_img

Clubul de fotbal Rapid București a intrat oficial în faliment, având datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care 10 milioane la bugetul public. Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti şi se poate face recurs în termen de 10 zile, la Curtea de Apel, informează Prosport.

Tribunalul Bucureşti a decis luni intrarea în faliment a clubului înfiinţat în anul 1923, după ce foşti antrenori, jucători şi furnizori au cerut falimentul în instanţă. În urmă cu o lună, UEFA notifica FRF pentru a nu acorda licența clubului care se pregătea să promoveze în Liga 1, din cauza unei datorii față de un fost jucător. După ce acesta și-a primit banii, Rapid a putut promova.

Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment prin „procedura generală a debitorului”. „În temeiul art 107 alin 2 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare”, se arată în decizie.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabileşte termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii.

Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzand numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii.

Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor menţionate la art 108 alin. (2) din lege, în vederea întocmirii tabelului suplimentar-28.07.2016 b) termenul de verificare a creanţelor menţionate la art 108 alin. (3) din lege, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar al acestora- 26.08.2016; c) termenul de depunere la tribunal a contestaţiilor- 16.09.2016; d) termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat- 26.09.2016.

Numeşte lichidator judiciar pe CII Brihac Aurel , care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art 25 din lege. Pune în vedere lichidatorului judiciar prevederile art 252 din Legea nr. 31/1990, republicată şi dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi.

Tribunalul București

Rapid a intrat în insolvenţă în 2014, iar situaţia financiară a clubului s-a înrăutățit. Conducerea clubului din Giuleşti spera să plătească o parte din datorii cu banii din drepturile de difuzare TV. Proaspăt promovată în Liga 1, dacă decizia de faliment rămâne și în apel, echipa de fotbal va produce o premieră – România ar putea fi singura ţară din fotbalul european cu o echipă în faliment în campionat, notează Prosport.

Andrei Tudor