15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:14
No menu items!

Efectul reportajelor din Grecia despre pompierii români: Premierul grec și-a cerut scuze public pentru cum a gestionat situația

spot_img

Pompierii români sunt în a treia zi de luptă cu flăcările care mistuie Grecia. Jurnaliștii scriu în fiecare zi despre profesionalismul salvatorilor români și laudă maniera de organizare și acțiune. În acest context, aseara, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a apărut la televiziunea publică și și-a cerut scuze pentru modul în care autorităţile au gestionat situația, informează Reuters.

Premierul Mitsotakis şi-a cerut scuze luni seara la televiziune şi a promis că greşelile vor fi identificate şi remediate, dar a făcut în acelaşi timp apel la unitate.

„Înţeleg pe deplin durerea concetăţenilor noştri care şi-au văzut casele sau bunurile distruse de flăcări. Toate erorile vor fi identificate şi va fi atribuită responsabilitatea acolo unde va fi necesar”, a spus premierul.

Oficialul elen a anunţat și că a aprobat un pachet de asistenţă de 500 de milioane de euro pentru insula Evia şi regiuna Attica de lângă Atena, informează

În Grecia acționează și militari din Franța și Ucraina în ajutorul grecilor. Lor li s-au alăturat foarte mulți voluntari, localnici disperați că tot ce au strâns într-o viață se va pierde în foc.

C.D.