vineri, 7 august 2020 - 14:58

Efectivele MAI acționează pentru deblocarea a 24 de persoane blocate în nămeți

Ioan Aurel Pop: Educația online și reducerea orelor de curs vor îndobitoci tinerii și-i va dezumaniza

Învățământul preponderent online și reducerea orelor pentru materiile predate în școli, anunțate de ministrul Educației, Monica Anisie, vor avea consecințe dramatice asupra generațiilor viitoare,...

Pană de curent în trei sectoare din București. Și Guvernul a rămas fără electricitate

O pană masivă de curent s-a produs vineri, în jurul orei 13.00, în București, fiind afectate mai multe cartiere, sectoarele 1, 5 și 6....

DSP București va fi condusă de un general de armată

Ministerul Sănătății a decis să instaleze o conducere militară la Direcția de Sănătate Publică București, potrivit unor surse citate de Antena 3. Cel care va...

Peste 50% din cazurile pozitive din Iași sunt persoane întoarse din concediu. Cum se răspândește virusul în hotel

În ultima perioadă, în medie, 15 persoane la fiecare 25 de depistaţi pozitiv la testele Covid-19 din județul Iași au fost anterior în concediu...

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne acționează, miercuri, pentru deblocarea a 24 persoane rămase blocate în autoturisme, 12 în județul Ialomița și 12 în județul Constanța.

“Forțele MAI au desfășurat 97 de intervenții, în urma cărora au fost deblocate 409 auto și 1.002 persoane. Cele mai multe intervenții au fost executate în județul Constanța, unde au fost deblocate 245 auto și 816 persoane. Toate autovehiculele aflate în deplasare pe A2 au fost scoase în siguranță de pe autostradă și și-au continuat deplasarea către destinații, nicio persoană nu a rămas blocată”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis AGERPRES.

Ca urmare a temperaturilor scăzute, la nivel național s-a intervenit pentru relocarea a 392 persoane fără adăpost și pentru acordarea primului ajutor medical în 70 cazuri de hipotermie. Cele mai multe persoane identificate cu hipotermie s-au înregistrat în județul Iași și în București — câte 11.

Potrivit sursei citate, la nivel național au fost efectuate 9.728 intervenții medicale de către serviciile de ambulanță (8.637) și SMURD (1.091), din care 258 pentru gravide și 159 pentru persoane dializate.

Traficul este în continuare închis pe anumite căi rutiere din 12 județe respectiv autostrăzile A2, A3 și A4, 29 sectoare din 25 drumuri naționale și 89 drumuri județene.

În București, traficul rutier este blocat pe ambele sensuri pe bulevardul Regina Maria, sector 5, (zona intersecției dintre bulevardul George Coșbuc și șoseaua Viilor), din cauza prăbușirii unui perete al unei clădiri dezafectate.

Aeroporturile sunt deschise. Pe aeroportul internațional “Henri Coandă” se înregistrează 12 curse aeriene întârziate, din cauza operațiunilor de deszăpezire a pistelor.

Pe calea ferată, nouă trenuri au întârzieri semnificative, de peste 60 de minute, iar deplasarea a 46 a fost anulată.

Sunt închise porturile Constanța, Mangalia, Medgidia, Midia și Bara Sulina, precum și șapte căi navigabile: Braț Borcea (între km 7 — 16), Braț Măcin (între km 10, 28, 34, 39 — 15, 32, 36, 65) și brațele Chilia, Sf. Gheorghe, Canal Caraorman, Canal Poarta Albă — Midia Năvodari, Canalul Dunăre — Marea Neagră (între km 0 — 15), Fluviul Dunărea, între km 1075 — 175 și 150 — 160.

În punctele de trecere a frontierei (PTF) se semnalează restricții în PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov și Turnu Măgurele la frontiera cu Bulgaria, unde, din cauza imposibilității transbordării cu bacul, nu se desfășoară activitățile specifice de trecere.

În PTF Vama Veche traficul rutier este închis pentru toate categoriile de autovehicule, dinspre România către Bulgaria.

Circulația pe teritoriul Republicii Bulgare este închisă pentru autovehicule cu masa mai mare de 12,5 t.

“La nivel național acționează 37 echipe de intervenție pentru remedierea avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică, care afectează 29 localități din patru județe (Brăila, Buzău, Constanța și Ilfov) și un număr total de 13.557 consumatori. Nu sunt semnalate probleme în ceea ce privește alimentarea cu gaze”, se arată în comunicat.

La nivel național au acționat peste 18.500 lucrători ai MAI (11.639 — IGPR, 5.423 — IGSU, 1.087 — IGJR, 362 — IGPF) cu 8.193 mijloace de intervenție.

La nivel național, CNAIR a acționat cu 858 utilaje ce au utilizat 4.460,1 tone de material antiderapant și 18,2 tone clorură de calciu.

Ministerul Apărării Naționale a executat patru misiuni, în județele Tulcea și Constanța, utilizând 25 militari și cinci mijloace.

Codul portocaliu de viscol este în continuare valabil pentru județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău și Vrancea, până la ora 15,00.

Vechile răceli pot antrena sistemul imunitar pentru a lupta contra coronaviruslui

Infecţiile anterioare cu virusurile care provoacă răceli pot antrena sistemul imunitar pentru a recunoaşte şi ataca virusul SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19, conform unui nou...

Câți bani vor primi angajații și angajatorii de la stat, dacă le-au fost afectate contractele, din cauza pandemiei

Guvernul va adopta, în şedinţa de vineri, o ordonanță de urgență pentru angajaţii şi angajatorii care se confruntă cu situaţii de diminuare a contractelor,...

Lucian Bode: Autostrada Unirii ar trebui finalizată în 2027

Ministrul transporturilor, infrastructurii şi telecomunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat, joi, la Iaşi, că în anul 2027 ar trebui finalizată Autostrada Unirii. "Toată lumea spune, în...

Administrația Prezidențială spune că Iohannis a greșit în privința redeschiderii școlilor

Administrația Prezidențială recunoaște,  într-un comunicat de presă,  că președintele Klaus Iohannis a greșit când a vorbit despre redeschiderea școlilor.  După ce ziarul Libertatea a demonstrat...

Covid-19: Bolnavii asimptomatici sau cu simptome ușoare ar putea beneficia de o imunitate legată de limfocitele T (studii)

Ar putea fi unii oameni protejați împotriva Covid-19 în ciuda unui test serologic negativ sau fără să fi contactat niciodată boala? O imunitate încă...