6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 6:14
No menu items!

Economia șchioapătă, dar promite să se facă bine

spot_img

Managerii societăţilor comerciale estimează, pentru perioada octombrie – decembrie 2012, o tendinţă de creştere moderată în sectorul de comerţ, relativă stabilitate în industria prelucrătoare şi servicii, scădere în construcţii unde se va înregistra și o scădere a  numărului de angajați în raport cu cele trei luni anterioare, informează un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În sectorul de comerţ cu amănuntul, managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice. Volumul total al vânzărilor de mărfuri va avea o tendinţă de stabilitate relativă, iar volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va fi relativ stabil.

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a numărului de salariaţi, a cererii de servicii (implicit și a cifrei de afaceri) și a volumului de producție. Managerii societăţilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri pentru următoarea perioadă.

În sectorul de servicii se estimează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a numărului de salariaţi. Preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată.

Se va înregistra, se pare, o tendință de creştere la fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, în domeniul producției farmaceutice de bază şi în fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice.