13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 8:09

DUPĂ “MODELUL” FOIȘOR. Pacienții din două spitale din Capitală, externați de urgență. Vor fi tratați doar bolnavii COVID

spot_img

Toţi pacienţii de la spitalele “Malaxa” şi “Sfântul Ioan” vor fi externaţi, joi, pentru a face loc bolnavilor de coronavirus, după ce s-a decis ca cele două unități sanitare să fie exclusiv COVID.

La doar câteva luni distanță de situația incredibilă în care au fost puși pacienții, scoși în miez de noapte, de la Spitalul Foișor din Capitală, autoritățile au decis să închidă două mari unități sanitare pentru oamenii aflați deja pe paturile de spital, dar care nu au COVID-19.

Astfel, după avalanşa de infectări adusă de valul 4 al pandemiei, toţi pacienţii de la “Malaxa” şi “Sfântul Ioan” vor părăsi aceste spitale.

La “Sfântul Ioan” au început externările încă de miercuri. Au fost deja externați 37, în zona verde mai sunt 162, care urmează fie să fie externați, fie să fie transferați în alte spitale în funcție de decizia medicului care le urmărește starea de sănătate.

Cei mai mulți sunt pacienți de la Secția de Chirurgie.

Din Maternitatea Bucur, care ține tot de “Sfântul Ioan”, au fost deja externate șase paciente. Acolo mai sunt 55 de paciente. Cele care urmează să nască vor fi transferate în alte maternități care sunt non-Covid.

În prezent, Spitalul “Sfântul Ioan” e spital mixt, acolo fiind tratate și cazuri de COVID, și cazuri non-COVID.

Acum, la “Sfântul Ioan” sunt 56 de paturi în secțiile COVID, iar la Maternitatea Bucur sunt 13. Acolo sunt acum cinci paciente care au COVID – unele sunt însărcinate, iar altele au născut.

Maternitatea Bucur, închisă din nou pentru pacientele non-COVID

Maternitatea Bucur s-a închis din nou de astăzi pentru pacientele non-COVID. Asta după ce a funcţionat doar trei luni în regim mixt.

Potrivit medicilor, la Maternitatea Bucur nu va mai avea loc aici nicio naştere şi nicio intervenţie chirurgicală non-Covid.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat marți că spitalele “Malaxa” și “Sf. Ioan”, vor deveni în această săptămână spitale exclusiv pentru pacienți COVID. La alte unități sanitare din Capitală va fi mărit numărul de paturi pentru pacienții Covid, inclusiv prin montarea de unități mobile ATI. 

                                                                                                                 Adina Silav

Două spitale din București vor fi exclusiv pentru pacienții COVID