23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:55
No menu items!

După DNA, și ANI verifică averea lui Dumitru Buzatu. Câte case și terenuri și-a luat din salariul de bugetar

spot_img

Agenția Națională de Integritate verifică averea lui Dumitru Buzatu, pentru a vedea dacă acesta a câștigat bani ilegal, profitând de funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui. Averea lui Buzatu este vizată și de procurorii DNA.

Inspectorii de integritate vor verifica dacă Dumitru Buzatu a câștigat ilegal bani, profitând de funcția de președinte al CJ Vaslui și dacă sunt părți din avere care nu se regăsesc în declarația pe care fiecare demnitar trebuie să o depună anual la ANI.

Dumitru Buzatu este unul dintre cei mai bogați politicieni români, potrivit declarației de avere. Cu o carieră politică începând din 1992 și multiple funcții publice ocupate de-a lungul timpului, președintele CJ Vaslui are 14 case, 9 terenuri și un venit lunar de peste 5.000 de euro.

Declarația sa de avere dezvăluie că deține diverse proprietăți, printre care terenuri forestiere și agricole, locuințe, vehicule precum o șalupă și o rulotă, și chiar două mașini de epocă.

Anul trecut, veniturile sale au atins aproximativ 28.000 de lei pe lună, incluzând salariul de la Consiliul Județean, pensia de vârstă de la aceeași instituție și pensia specială de parlamentar, având mai multe mandate în legislaturi anterioare.

De asemenea, Dumitru Buzatu a făcut o donație către fiul său, constând într-o casă și un teren.

Dacă Buzatu va fi trimis în judecată și verificările DNA și ANI vor constata ilegalități în dobândirea averii, instanța va putea cere confiscarea averii ilicite.

Dumitru Buzatu ajunge astăzi din nou în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Iași, după ce avocații acestuia au cerut ieri amânarea ședinței pentru a studia dosarul în care el este vizat pentru luare de mită în valoare de 1,25 de milioane de lei.

Judecătorii urmează să decidă dacă Dumitru Buzatu rămâne în continuare în arest sau nu.

                                                                                                              Adina Silav