16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 9:14
No menu items!

După ce va pica guvernul Cioloș miercuri, Florin Cîțu începe NEGOCIERILE pentru o majoritate

spot_img

Premierul demis Florin Cîțu abia așteaptă să înceapă din nou negocierile pentru desemnarea unui prim-ministru din partea PNL, după ziua de miercuri, când guvernul Cioloș va pica la votul din Parlament.

Actualul președinte al PNL a dat un semnal de pace USR-ului condus de Dacian Cioloș: liberalii vor fi prezenți, pentru asigurarea cvorumului, dar nu vor vota împotriva guvernului Cioloș. 

„Acea decizie BEx este în continuare, vom vedea dacă vom închide acea decizie, dar în acest moment arătăm deschidere. Toate soluțiile sunt pe masă. Vom vedea care este răspunsul celor de la USR în acest sens, dar dacă vom vedea deschidere, bineînțeles, vom cere în BEx să retragem această decizie. În acest moment decizia este de a nu guverna. Din partea PNL au existat portițe încontinuu și acum la fel: venim, nu votăm împotrivă”, a spus Cîțu.

Premierul demis prin moțiune de cenzură a mai argumentat că refacerea coaliției de guvernare se va face doar în jurul unui premier PNL, iar liberalii au decizii adoptate conform cărora el este propunerea de prim-ministru.

”PNL, în această coaliție are funcția de premier. În coaliție PNL dă premierul. Toți trebuie să facem un pas în față, nu în spate. PNL are niște decizii deja adoptate. Arătăm că vrem să depăşim acest moment, ce a fost în trecut rămâne în trecut”, a adăugat Florin Cîțu.

Marilena Nedelcu