0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 9:29
No menu items!

Controale masive pentru verificarea respectării regulilor pandemiei. Amenzi de 430.000 de lei, date în ultimele 24 de ore

spot_img

Aproape 100.000 de verificări au avut loc, în ultimele 24 de ore, în România, pentru depistarea celor care nu respectă măsurile luate de autorități în contextul pandemiei COVID-19. Au fost date peste 2.200 de amenzi, în valoare de 430.000 de lei.

Poliția Română a transmis, marți, că polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 99.129 de verificări și organizate 492 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au aplicat 2.203 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  430.000 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară, fiind  constatată și o infracțiune de zădărnicirea combaterii bolilor.

Sursa citată precizează că astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

                                                                                                                   Adina Silav