3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 8:54
No menu items!

După ce a picat prin moțiune de cenzură, Orban are patru miniștri „picați” cu moțiuni simple

spot_img

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, cu 172 voturi „pentru” și 92 „împotrivă”. Este al patrulea ministru al Guvernului Orban față de care se adoptă o moțiune simplă. Deputații  au dat 

 

Deși adoptarea moțiunii simple nu obligă Executivul la nimic, fiind doar un vot de blam dat de Camera Depuțaților la adresa ministrului și activității lui, premierul poate decide propunerea revocării sale din funcție sau ministrul își poate prezenta demisia de onoare.

Moţiunea, intitulată “Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”, este semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD.

Este al patrulea ministru al Guvernului Orban împotriva căruia se votează o moțiune, după ce lista a fost deschisă de ministrul finanțelor, Florin Cîțu, în 13 mai, urmat de ministrul agriculturii, Adrian Oros, și ministrul de interne, Marcel Vela. Asta după ce Guvernul Orban 1 a picat prin motiune de cenzură la începutul lunii februarie.