22.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 11:17
No menu items!

Dunlop extinde parteneriatul cu FRAS. Programul noului sezon de raliuri

spot_img

Producătorul de anvelope Dunlop a anunțat luni extinderea parteneriatului cu Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și pentru 2016.

Dunlop este partener principal al FRAS din 2007. La începutul acestui parteneriat, Dunlop a obținut ca beneficii numele competiției-regină în motorsportul românesc, Campionatul Național de Raliuri Dunlop. În 2008, beneficiile de imagine au fost extinse și la Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, iar din 2010 și la Campionatul Național de Karting Dunlop.

Prin noul acord încheiat cu FRAS, Dunlop va da în 2016 și numele Campionatului Național de Rally 2 Dunlop, o competiție aflată la primul ei sezon, cu bugete extrem de limitate.

”Campionatul Național de Rally 2 Dunlop va fi clar un succes. Această competiție era necesară în portofoliul nostru competițional, fiind locul ideal în care cei care nu și-au strâns bugetul pentru un sezon întreg de raliuri își pot continua antrenamentul ca să rămână în formă, iar tinerele talente aflate la început de carieră își pot dovedi performanța cu care să convingă sponsorii să investească în talentul lor. Campionatul Național de Rally 2 este o rampă de lansare sau relansare pentru toți cei care au în sânge pasiunea și ADN-ul performanței în motorsport”, a declarat Norris Măgeanu, președintele FRAS.

În 2016, Campionatul Național de Raliuri Dunlop va avea 8 etape. Concomitent cu această competiție se va disputa și Campionatul Național de Rally 2 Dunlop, ale cărei etape sunt programate să se deruleze în prima zi a fiecărei etape din CNR Dunlop, pe o parte din trasele de concurs ale acestei competiții majore.

Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2016, împreună cu Campionatul Național de Rally 2, vor debuta pe 25 martie la Brașov, în etapa tradițională de început de sezon, TESS Rally. Patru dintre etapele din 2016 vor fi etape internaționale. Astfel, etapa a doua din CNRD, Raliul Sibiului, va reprezenta și prima etapă din Campionatul de Raliuri al Bulgariei, Raliul Aradului și Raliul Deltei sunt etape în East European Rally Trophy, iar Raliul Iașiului va avea la start mai mulți sportivi din țarile vecine.

Calendarul Campionatului Național de Raliuri DUNLOP 2016

25-27 martie       – TESS Rally, Brașov (asfalt)

15-16 aprilie        – Raliul Sibiului, Sibiu (asfalt)

13-14 mai             – Raliul Aradului, Arad (macadam)

09-11 iunie          – Raliul Deltei, Tulcea (macadam)

01-02 iulie            – Raliul Bacăului, Bacău (macadam)

22-23 iulie            – Raliul Clujului, Cluj Napoca (asfalt)

09-10 sept.          – Raliul Iașiului, Iași (macadam)

07-08 oct.            – Raliul Harghitei, Odorheiu Secuiesc (macadam)

V.B.