32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 18:13
No menu items!

Dunlop a lansat în Europa anvelopele Street Response 2

spot_img

Streetresponse2

Producătorul de anvelope Dunlop a anunțat marți lansarea în Europa a noii game Street Response 2, pentru autoturisme.

”Disponibilă în variantele de 13, 14 și 15 inci, noua anvelopă Street Response 2 este proiectată pentru a rula foarte bine atât în condiții de carosabil uscat, cât și în condiții de carosabil umed, pentru a livra distanțe de frânare mai mici și pentru a îmbunătăți durata de viață a anvelopei în kilometri parcurși cu până la 10%, în comparație cu predecesoarea  sa”, potrivit companiei.

Pentru condițiile de carosabil umed, anvelopa aduce o nouă formă a cavității, cu o amprentă cât mai rotunjită, pentru a tăia cât mai eficient peliculele de apă de pe surafața carosabilă. De asemenea, profilul optimizat al benzii de rulare, desenat cu caneluri circumferențiale largi, ajută la absorbția apei de pe suprafața de rulare, care este evacuată prin caneluri laterale multiple.

Pe suprafețe uscate, anvelopa Dunlop Street Response 2 este echipată cu o nervură centrală solidă, care asigură o aderență sporită la manevrele laterale. Lamelele și canelurile multiple de pe suprafața benzii de rulare asigură aderența și o bună performanță a frânării pe carosabil uscat. Construcția generală a anvelopei și greutatea ei scăzută îi conferă o rezistență la rulare mai mică.

Anvelopa Dunlop Street Response 2 livrează un kilometraj cu 10% mai mare față de predecesoarea sa și distanțe de frânare mai scurte cu 4-6% față de predecesoarea sa, potrivit unor teste desfășurate în Franța, anul trecut, pe un Ford Fiesta 1.6i.

Anvelopa are rating B la aderența pe carosabil umed și un rating C la rezistența la rulare, conform noii etichete UE pentru anvelope.
Principalii concurenți pe piața anvelopelor pentru Goodyear Dunlop sunt Pirelli, Continental și Michelin.

Vlad Bârleanu