1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:15
No menu items!

Dumitru Dragomir trebuie să îi plătească daune morale lui Răzvan Burleanu. Fostul președinte al LPF mai are o șansă să scape

spot_img

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir trebuie să îi plătească daune morale actualului președinte al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Așa a decis Curtea de Apel București după ce a admis la mijlocul lunii martie apelul declarat de Burleanu împotriva deciziei Tribunalului București, care respinseseră pretențiile șefului FRF.

”Admite apelul declarat de apelantul-reclamant Burleanu Marian-Răzvan. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că, Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Burleanu Marian-Răzvan. Obligă pârâtul Dragomir Dumitru la plata către reclamantul Burleanu Marian-Răzvan a sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune morale. Respinge în rest cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată. Respinge apelul declarat de apelanta-reclamantă Federaţia Română de Fotbal, ca nefondat. Obligă intimatul-pârât Dragomir Dumitru la plata către apelantul-reclamant Burleanu Marian-Răzvan a sumei de 150 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru, fond şi apel). Cu recurs în 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Mitică Dragomir poate scăpa de plata acestor daune dacă va face recurs iar Înalta Curte de Casație și Justiție va modifica decizia Curții de Apel București.

Răzvan Burleanu a deschis acest process contra lui Dumitru Dragomir în 2017 după ce fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a făcut mai multe declarații la adresa lui Burleanu considerate defăimătoare de șeful FRF.

”Să-l avem pe căpitanul Barcelonei în România, să fie nevinovat și să-l bagi la pușcărie, dar să-l pui pe omul tău la FRF, mi se pare incredibil! Până acum au fost procese la comandă. Acum e rândul lor să intre la inchisoare. Știu eu sigur că a fost la comandă”, spunea Dragomir la începutul anului 2017, la Digi Sport.

Cristi Ciupercă