1 C
București
sâmbătă, 6 martie 2021 - 15:32

Astra Giurgiu i-a făcut plângere penală pentru înșelăciune unui fost fotbalist

Clubul de fotbal Astra Giurgiu a câștigat un proces deschis la Tribunalul Giurgiu împotriva unui fost fotbalist al clubului din sezonul 2014 – 2015, portughezul Miguel Nuno Sousa Pinto, adică Nuno Pinto. Jucătorul trebuie să returneze clubului puțin peste 25.000 de euro.

”Admite acţiunea formulate de reclamanta Asociaţia Fotbal Club Astra Giurgiu în contradictoriu cu pârâtul Sousa Pinto Nuno Miguel. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 25.299 euro reprezentând sume încasate necuvenit şi a dobânzii legale penalizatoare începând cu data de 27.04.2018 şi până la data plăţii efective”, se arată în decizia Tribunalului Giurgiu.

Fotbalistul poate contesta sentința în termen de 10 zile de la momentul când i se va comunica hotărârea motivată a Tribunalului Giurgiu.

În afară de litigiul civil, clubul Astra Giurgiu a depus și o plângere penală împotriva fotbalistului Nuno Pinto, jucătorul fiind acuzat de înșelăciune pentru că ar fi pretins că nu a primit niște bani pe care îi încasaseră deja. Procurorii au închis dosarul penal dar clubul Astra cere acum judecătorilor de la Judecătoria Giurgiu redeschiderea anchetei penale față de fotbalist.

”Clubul Astra a fost somat de organismele internaționale sportive să-i plătească fotbalistului o sumă de aproape 30.000 de euro, bani despre care noi avem dovezi, documente bancare clare, că fotbalistul îi primiseră deja. Așa că Astra a fost obligată să plătească de două ori o sumă de bani altfel risca să-și piardă licența pentru cupele europene. Noi considerăm că asta înseamnă înșelăciune în dauna clubului”, a explicat pentru Sursa Zilei avocatul Dragoș Ujeniuc, apărătorul clubului Astra.

Separat de această situație judiciară, cariera lui Nuno Pinto a avut parte de un episod dureros în decembrie 2018. Într-o conferință de presă organizată la clubul unde evolua acesta, Vitoria Setubal, s-a anunțat că Nuno Pinto a fost diagonsticat cu cancer.

Ulterior, în martie anul acesta, potrivit ziarului Fanatik, Nuno Pinto a anunțat pe rețelele de socializare că s-ar fi vindecat de cancer.

„Cu multă emoție și bucurie vă anunț că bătălia a fost câștigată. Am fost anunțat săptămâna asta, în urma examenului cu substanța de contrast, că limfomul a dispărut. Dar trebuie să continui tratamentul până la 13 iunie. Voi respecta acest protocol cu entuziasm. Vreau să-i mulțumesc soției mele pentru forța cu care m-a susținut și pentru că nu m-a lăsat să cad.Curând voi face din nou ceea ce iubesc cel mai mult”, a scris Nuno Pinto pe Facebook, potrivit Fanatik.

Junior Morais de la FCSB vrea bani de la Astra

Pe 18 aprilie a.c. va începe la Tribunalul București procesul deschis de fotbalistul Junior Morais celor de la Astra Giurgiu, fosta echipă a jucătorului care evoluează în prezent la echipa patronată de Gigi Becali, FCSB.

Procesul are ca obiect ”drepturi bănești” ceea ce înseamnă că Junior Morais consideră că mai are de recuperat bani de la echipa patronată de Ioan Nicolae.

Inițial fotbalistul a demarat procedurile judiciare împotriva clubului Astra Giurgiu încă din 2017 dar de atunci și până în prezent dosarul s-a plimbat între instanțele din Giurgiu și București până ce Curtea de Apel București a stabilit că Tribunalul București este instanța care trebuie să soluționeze acest dosar.

Cristi Ciupercă