13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:33
No menu items!

DSP: Decesul tânărului din Vaslui, după rapel, nu are legătură cu vaccinarea

spot_img

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a anunțat, marţi, că decesul tânărului de 35 de ani, la două zile de la rapel, nu poate fi pus în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19.

DSP Vaslui s-a autosesizat cu privire la acest caz și a solicitat informaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Centrului de Dializă Nefrocare Vaslui şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

“Persoana, în vârstă de 35 ani, a fost vaccinată la rapel, în data de 19.03.2021, cu vaccin de la PfizerBioNTech la Centrul de Dializă Nefrocare Vaslui, cu echipă mobilă”, a precizat DSP Vaslui.

După imunizare, bărbatul a fost monitorizat conform procedurilor, neprezentând reacţii adverse asociate administrării vaccinului anti-COVID-19. După perioada de monitorizare, sub supravegherea personalului medical din centru, s-a efectuat şedinţa de dializă fără nicio simptomatologie prezentă. Pacientul a părăsit centrul de dializă fără a prezenta vreun simptom post-imunizare.

„În data de 21.03.2021, prin S.N.U.A.U. 112 se solicită asistenţă medicală de urgenţă de către soţia pacientului. Pacientul este găsit de echipaj în stop cardiorespirator şi se încep manevrele de resuscitare, pacientul fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui cu diagnosticul stop cardiorespirator resuscitat reversibil. Ionograma recoltată evidenţiază o hiperpotasemie 7mEq/litru, ceea ce a declanşat tulburarea de ritm care a dus la stopul cardiorespirator. Evoluţia cazului nu poate fi pusă în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19”, menționează DSP Vaslui.

DSP Vaslui mai precizează că tânărul prezenta multiple comorbidităţi, precum şi faptul că nu au existat contraindicaţii de vaccinare concomitent cu şedinţa de dializă.

Tânărul suferea de insuficienţă renală şi făcea de mai mulţi ani dializă.

Alertă la Vaslui: Un tânăr de 35 de ani a murit la scurt timp după rapelul cu Pfizer