13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:34
No menu items!

Drum liber spre mare! Restricțiile de pe A2, ridicate până la toamnă. Trenuri suplimentate spre litoral

spot_img

Turiștii pot ajunge, începând de astăzi, mult mai ușor pe litoral. CFR a suplimentat trenurile spre mare, iar restrictiile de pe A2 au fost ridicate până la toamnă.

Un număr de 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători vor circula în această vară pe relaţia Bucureşti – Constanţa, la care se vor adăuga şapte perechi de trenuri de la operatorii privaţi, a anunţat, joi, pe Facebook ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

„Timpul de parcurs este de două ore, pentru cea mai rapidă pereche. Ştim că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restanţe de zeci de ani. Dar, pe anumite relaţii, trenul chiar reprezintă acum o alternativă decentă, rapidă şi ecologică”, a scris Drulă.

Ministrul a anunțat astăzi și terminarea lucrărilor pe A2.

“De astăzi, și toată vara, vom circula pe autostrada A2 de la București la Constanța fără șantiere. Așa cum am stabilit cu compania de drumuri, toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate înainte de sezonul estival. Lucrările pe partea carosabilă vor fi reluate în toamnă”, a precizat Drulă.