16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:34
No menu items!

Droguri de 90.000 de lire sterline, confiscate de DIICOT

spot_img

DIICOT și polițiștii de la antidrog au reușit să captureze un transport de peste 75 de kilograme de drog vegetal de mare risc, valoarea pe piața neagră fiind de 90.000 de lire sterline

khat drog

Drogurile erau disimulate în peste 100 de colete, a câte jumătate de kilogram fiecare, între cutii cu legume proaspete, importate din Kenia de societatea ABC VEGETAL IMPORT-EXPORT SRL. Drogurile au fost transportate cu avionul, justificarea fiind că legumele proaspete imprtate trebuie aduse în 24 de ore. polițiști de la Antidrog au așteptat să vadă cine vine să ridice transportul de la Otopeni și i-au urmărit apoi pe cei doi bărbați care au semnat actele din partea firmei importatoare.

Valoarea capturii de peste 75 de kilograme de drog de mare risc „khat” este de 90.000 de lire sterline, spun procurorii DIICOT.

Drogul este foarte nociv pentru organism, dar are o eficacitate de scurtă durată, așadar se consumă la intervale mai mici de timp și se vinde sub formă de „păpușă”. Specialiștii susțin că în Africa de Est și peninsula Arabiei, consumul de khat este mai mare decât cel al cafelei. Acest tip de drog sintetic nu se consumă în România, captura aceasta fiind destinată pentru piața neagră din Anglia.

Administratorul firmei care a făcut importul, Andrei Luchian, dar și un complice al acestuia, Ionuț Ciobanu, au fost arestați preventiv de Tribunalul bucurești pentru trafic internațional de droguri. Cei doi au adus plantele în țara noastră, au ridicat transportul din vamă și l-au dus într-o locație folosită de ei, un garaj, pentru a le pregăti pentru livrarea în Anglia.

Marilena Nedelcu