17.7 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 13:33
No menu items!

Două avioane ale forțelor aeriene sud-coreene s-au ciocnit în aer. Trei persoane au murit

spot_img

Două aeronave de antrenament KT-1 ale forţelor aeriene din Coreea de Sud s-au ciocnit în zbor. Trei piloţi au murit şi un al patrulea este dat dispărut, relatează vineri Reuters.

Accidentul s-a produs în apropiere de o baza aeriană de lângă oraşul Sacheon (sud-est), în jurul orei locale 13:35 (04:35 GMT), a precizat într-un comunicat armata sud-coreeană, adăugând că cercetările la faţa locului continuă pentru a se stabili bilanţul victimelor.

Trei elicoptere, 20 de vehicule și zeci de lucrători ai serviciilor de urgență au fost trimiși la fața locului, au spus oficialii.

Potrivit agenţiei de ştiri sud-coreene Yonhap, care citează serviciile de pompieri, trei piloţi şi-au pierdut viaţa şi un al patrulea este deocamdată dat dispărut.

Aeronavele au căzut într-un câmp cultivat cu orez şi nu au fost raportate pagube la locul prăbuşirii.

Cauza coliziunii nu este momentan cunoscută, informează CBS News.

Incidentul de vineri a avut loc la câteva luni după ce un pilot al forțelor aeriene sud-coreene a murit în ianuarie, după ce avionul său de vânătoare F-5E s-a prăbușit într-un munte din orașul Hwaseong, la sud de capitala, Seul.

Coreea de Sud are aproximativ 560.000 de militari sub un sistem de recrutare menit să ajute să descurajeze o potențială agresiune din partea Coreei de Nord, care are aproximativ 1,3 milioane de soldați, una dintre cele mai mari armate din lume.

                                                                                                                   Adina Silav

SURSA FOTO:MKEXIlPdwAoVFzx/Twitter