10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 8:34

Dosarul morții polițistului din coloana oficială a lui Gabriel Oprea, declinat la Parchetul General

spot_img

Dosarul privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care deschidea coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, a fost declinat de la Parchetul Tribunalului Bucureşti la Parchetul instanţei supreme.

Potrivit procurorilor, există indicii de fapte de abuz în serviciu, de care ar putea să fie vizat şi vicepremierul Gabirle Oprea, ministrul de interne.

În urma verificării registrelor evidenţă delegaţii, s-a constatat că în perioada 02.01.2015 – 21.10.2015, Ministrul Afacerilor Interne a avut un număr de 1607 deplasări coloane oficiale, atât la instituţii publice cât şi la destinaţii private, în timp ce Preşedintele României a avut 580 de deplasări, iar prim-ministrul 814 (procesele-verbale din data de 02.11.2015). Faţă de cele expuse mai sus, în cauză se impune efectuarea de cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art.297 alin.1 C.p., privitor la modul de constituire şi folosire a coloanelor oficiale ale Ministrului Afacerilor Interne. Întrucât beneficiarul deplasărilor în cauză a fost Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea, competenţa de soluţionare a cauzei aparţine Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

comunicat Parchet

Procurorii au strâns deja declarații și documente în 13 volume de dosar şi urmează să cerceteze inclusiv legalitatea tuturor celor peste 1.500 de drumuri pe care vicepremierul Gabriel Oprea le-ar fi făcut cu coloană oficială. Anchetatorii mai spun că, în seara tragediei, Gabriel Oprea venea de la o unitate militară din Băneasa şi mergea spre locuinţa sa.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Audiat ca martor, vicepremierul a declarat că nu a beneficiat de servicii în plus faţă de alţi miniştri de Interne şi că în întreaga sa activitate nu a încălcat niciodată legea. Oprea a precizat că a trimis la Parchet toate documentele solicitate, a făcut declaraţii şi va mai da declaraţii anchetatorilor, de fiecare dată când i se va solicita.

Marilena Nedelcu