13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 7:50
No menu items!

Dosarele DNA: Primarul din Jilava, Adrian Mladin, de la o pedeapsă de 8 ani închisoare, la ACHITARE

spot_img

Curtea de Apel București l-a achitat, definitiv, pe fostul primar al comunei ilfovene Jilava, Adrian Mladin, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și condamnat, în primă instanță de Tribunalul București, la o pedeapsă cu închisoarea de 8 ani.

În martie 2019, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Adrian Mladin la 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii. La judecarea apelului, CAB a desfiinţat această sentinţă şi l-a achitat definitiv pe fostul primar pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

De asemenea, CAB a anulat decizia Tribunalului Bucureşti privind confiscarea de la fostul primar a sumei de 3.525.342 lei (echivalent sumei de 750.642 euro), fiind ridicat sechestrul pus de procurori pe mai multe terenuri şi imobile.

În acelaşi dosar, CAB a anulat pedeapsa de 4 ani închisoare primită de omul de afaceri Marian Constantin, acesta fiind achitat pentru dare de mită şi spălarea banilor, dar a primit condamnare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Adrian Mladin a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale, fostul edil fiind închis pentru 5 ani şi 10 luni închisoare într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri. El a fost eliberat condiţionat în anul 2018.

De asemenea, Mladin a fost denunţător în mai multe dosare instrumentate de DNA.