12.8 C
București
luni, 20 mai 2024 - 3:50
No menu items!

Dosar penal pentru fostul șef al Poliției Costinești. A refuzat testarea pentru alcool și droguri

spot_img

Un fost șef de poliție din Constanța a fost prins conducând haotic pe străzile din județ. El a refuzat testarea pentru alcool și droguri, așa că s-a ales cu dosar penal.

„La data de 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mangalia-Biroul Siguranță Rutieră Mangalia, în jurul orei 18.46, au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un autoturism ar circula imprudent. Polițiștii au identificat autoturismul în trafic, stabilind că este condus de un bărbat, de 57 de ani”, au transmis autoritățile într-un comunicat.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatele din dotare. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, unde a refuzat prelevarea acestora.

Este vorba despre fostul șef al Poliției Costinești, Dorel Răcaru, care acum est încadrat pe o funcție inferioară, în IPJ Constanța. După reorganizarea IPJ, a ajuns ofițer la Serviciul Siguranță Transporturi, potrivit replicaonline.ro.

El nu se afla în timpul serviciului.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice.

De asemenea, la nivelul instituției se fac verificări prin Biroul Control Intern.

                                                                                                               Adina Bucur