12.8 C
București
luni, 20 mai 2024 - 3:33
No menu items!

Acuzații grave aduse unui medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti: A uitat o compresă într-o pacientă care a murit

spot_img

Un medic chirurg de la Institutul Oncologic din Capitală este audiat, miercuri, la sediul Poliţiei judeţene Dâmboviţa, într-un dosar de ucidere din culpă. Medicul este acuzat că a uitat o compresă într-o pacientă pe care a operat-o, femeia decedând în urma unei septicemii.

”Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, la data de 5 decembrie 2022, bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii şi, ulterior, la decesul pacientei, o femeie de 73 de ani, din Dragomireşti. În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz”, au transmis, miercuri, oficialii Poliţiei Dâmboviţa.

Medicul vizat de ancheta poliţiştilor dâmboviţeni lucrează la Institutul Oncologic din Capitală şi a făcut o intervenţie în zona abdomenului în cazul femeii din judeţul Dâmboviţa, care a murit la începutul anului 2023.

Poliţiştii au făcut descins miercuri dimineață la spitalul unde a fost realizată intervenţia chirurgicală şi la locuinţa medicului, în oraşul Voluntari.

Au fost ridicate mai multe documente şi un telefon mobil, bunurile fiind necesare pentru administrarea probatoriului în cauză.

Chirurgul suspectat în acest dosar are 69 de ani.

                                                                                                               Adina Bucur