20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:32
No menu items!

Dosar penal în urma protestului de la Palatul Parlamentului. Încă 211 persoane, identificate

spot_img

Poliția anunță deschiderea unui dosar penal în urma protestelor AUR din 21 decembrie, când mai mulți protestatari au forțat intrarea în curtea Parlamentului României. Tot astăzi, Jandarmeria a transmis că alte 211 persoane care au participat la manifestație au fost identificate, fiind aplicate încă 45 de sancţiuni.

Poliţia Capitalei a anunţat, miercuri, constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, violarea sediului profesional, distrugere şi portul fără drept de obiecte periculoase.

Sursa citată a precizat că, în urma cercetărilor efectuate, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sub  supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reţinut doi bărbaţi, cu vârste de 23 şi 52 de ani, iar astăzi urmează sa fie prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

”În continuarea măsurilor luate în data de 21.12.2021, în contextul manifestaţiei de protest de la Palatul Parlamentului, suplimentar, au mai fost identificate 211 persoane, fiind aplicate alte 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis și Jandarmeria Bucureşti.

În total, au fost aplicate 117 sancţiuni, în valoare totală de 198.800 de lei.

”În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au comis fapte antisociale în contextul sus-menţionat”, a precizat Jandarmeria.

                                                                                                                    Adina Silav