23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:35
No menu items!

Dorin Lazăr Maior – 7 ani de închisoare în dosarul „Romexterra”

spot_img
Dorin Lazăr Maior - 7 ani de închisoare în dosarul Romexterra
foto: antena3.ro

Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru şantaj, în dosarul „Romexterra”.

Decizia a fost luată luni de magistrații Judecătoriei Târgu Mureş. În acelaşi dosar au fost condamnaţi şi omul de afaceri Ovidiu Tition, care a primit cinci ani cu executare şi Florina Aprofira – patru ani de închisoare cu executare.

Hotărârea instanței nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimişi în judecată în 2006 de procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei.

„Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin şi inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acţiuni de intimidare fizică şi psihică, inclusiv ameninţări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăţi comerciale şi a unui director de bancă, sprijiniţi fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obţinerii unui fals material
injust”, se preciza într-un comunicat al DNA Braşov.

În prezent, Ovidiu Tition se află în arest preventiv, într-un dosar de fraudă, după ce, în perioada 2011 – 2012, ar fi achiziţionat, fără a avea disponibil în cont, alimente în valoare de peste 300.000 de lei, pe care le-a vândut apoi prin firmele concubinei lui.

R.D.