15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:09
No menu items!

Dorel lovește…MORTAL

spot_img

Un muncitor prins sub un mal de pământ a fost decapitat de un coleg care a încercat să-l salveze cu…excavatorul

ambulanta

Doi muncitori care încercau să branşeze o conductă la o adâncime de doi metri şi jumătate au fost surprinşi, marţi după-amiază, de un mal de pământ în localitatea Poiana Mare (județul Dolj). Unul dintre ei a fost decapitat de un coleg care a încercat să-i salveze pe cei doi cu un excavator.

Cei doi muncitori, angajaţi ai TCIF Craiova – Dumitru Nicolete, de 25 de ani, din Craiova, şi Petre Fischelea, de 47 de ani, din județul Gorj – încercau, marţi, să branşeze o conductă în localitatea doljeană Poiana Mare, la peste doi metri şi jumătate adâncime, iar la un moment dat malul de pământ s-a surpat peste ei.

Colegii celor doi muncitori au încercat să-i scoată de sub malul de pământ, însă tânărul de 25 ani a fost decapitat de cupa unui excavator în timpul manevrelor de salvare.

Petre Fischelea a fost scos de sub malul de pământ cu ajutorul pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, care fuseseră chemați să intervină.

Polițiștii chemați la locul accidentului au stabilit că excavatorul era manevrat de către un bărbat de 58 de ani, din judeţul Gorj, coleg de şantier cu muncitorii prinşi sub pământ.  În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală și ucidere din culpă.

Cadavrul tânărului a fost transportat la Laboratorul de Medicină Legală, medicii urmând să stabilească dacă acesta era deja mort în momentul în care colegii săi au intervenit cu excavatorul sau dacă a murit în urma acestei manevre.

R.D.