3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 14:02
No menu items!

Dominic Fritz a reușit să aducă gazele în Timișoara. Însă doar până luni, 1 noiembrie

spot_img

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz de la USR, a anunţat, joi, că a găsit un furnizor de gaz către Colterm, pentru a se putea relua termoficarea din municipiul Timişoara, însă contractul este valabil doar până la 1 noiembrie. 

Conform news.ro, primarul Fritz a anunțat că mulțumește tuturor celor care s-au implicat, deoarece “un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat şi Colterm va începe cât de repede se poate furnizarea cãldurii şi apei calde în locuinţele timişorenilor şi în spitale. Din motive tehnice, va dura câteva ore pânã când acest lucru se va simţi în calorifere”.

Și din păcate, minunea durează fix trei zile, adică doar până luni, 1 noiembrie, ora 7, plus că “deoarece cantitatea de gaz este limitată, sistemul va funcţiona doar la un nivel minim”, a mai anunțat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz caută soluții în continuare, dar este dificil, pentru că există o ”dezorientare în piaţa de gaz”.

Situația dezastruoasă din Timișoara, unde jumătate dintre localnici au rămas fără căldură din cauza datoriilor acumulate de societatea de termoficare, a făcut deja două victime. Un bărbat de 66 de ani a fost găsit decedat, miercuri seară, în locuinţa sa din Timişoara, iar fiica lui, de 38 de ani, în stare de inconştienţă, fiind transportată la spital. Cei doi au vrut să se încălzească cu ajutorul aragazului, după ce căldura a fost sistată.

M. Nedelcu