1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 13:10
No menu items!

Doi dintre repatriații din Africa de Sud, suspiciune înaltă de OMICRON

spot_img

Două dintre cele trei persoane confirmate pozitiv la sosirea în țară, din Africa de Sud, sunt infectate, cel mai probabil, cu tulpina Omicron, conform Miunisterului Sănătății. De altfel, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu exclude ca la secvențiere, cele trei cazuri de infectare venite din Africa de Sud să fie infectate cu noua tulpină Omicron.

Ministerul Sănătății a precizat, joi, că procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

“În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”.

Trei persoane sunt suspecte în acest moment în România de infectare cu noua variantă Omicron, după ce au fost testate pozitiv la coronavirus la întoarcerea din Africa de Sud.  Este vorba de un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare și alte două persoane din cele 70 de persoane, repatriate, marți, cu un avion militar.

Marilena Nedelcu