24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:48
No menu items!

DNA Brașov caută afacerile lui Mihai David de la Hidroelectrica

spot_img

Procurorii DNA Brașov pregătesc un nou dosar penal important. Anchetatorii au cerut, pe la mijlocul luni martie, de la Hidroelectrica mai multe documente din perioada 2009 – 2010 în cadrul cercetărilor care le fac într-un dosar penal deschis anul acesta.

Astfel, procurorii au cerut toate actele de înființare ale tuturor filialelor Hidroserv – societatea de mententanță a Hidroelectrica, hotărârile AGA de la Hidroelectrica prin care au fost desemnați reprezentanții acestei societăți în cadrul filialei Hidroserv Slatina din perioada 2009 – 2010.

„Practica era că directorii mari din Hidroelectrica controlau câte o sucursală a Hidroserv. Probabil că procurorii vor să vadă cine răspundea de Slatina”, au explicat pentru Sursa Zilei surse din cadrul Hidroelectrica.

S-a mai cerut lista tuturor persoanelor cu funcții de conducere din aceeași perioadă din cadrul filialelor Hidroserv Bistrița, Hațeg și Porțile de Fier.

De asemenea, anchetatorii vor să primească toate contractele încheiate de Hidroserv Slatina în perioada 1 ianuarie 2009 -– 31 decembrie 2010, precum și toate documentele care au stat la baza acestor contracte.

DNA Brașov a cerut de la Hidroelectrica și decizia de numire în funcția de director general a lui Mihai David precum și contractul de mandat/management în baza căruia acesta și-a exercitat funcția de director general al Hidroelectrica.

În calitate de director general al Hidroelectrica, în decembrie 2009, Mihai David a prelungit o serie de contracte cu „băieții deștepți”. Este vorba de  înțelegerile cu Energy Holding, Alpiq RomIndustries (fost Buzmann Industries), Alpiq RomEnergie (fost EHOL Distribution) care au fost prelungite până in 2018.

Surse judiciare susțin însă că dosarul nou de la Brașov nu are legătură cu afacerile cu energie ale „băieților deștepți”, ancheta vizând o serie de contracte de reparații.

„După cum arată solicitarea DNA Brașov pare că miza sunt contractele de la Slatina unde se pare că s-au făcut reparații fictive cu firme fantomă și de fapt s-au produs bani pentru campania electorală. În ceea ce-l privește pe David, acesta a fost pus director doar de la 1 iulie 2009 deci jumătate de an verificat de DNA Brașov s-a aflat altcineva la butoane”, au explicat pentru Sursa Zilei surse din cadrul Hidroelectrica.

Mihai David nu ar fi la primul dosar el fiind reținut în iunie 2015 într-un din dosarele primarului municipiului Brașov, George Scripcaru, pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul CET Brașov. David a fost lăsat liber de judecători, procurorii DNA Brașov trimițându-l în judecată un an mai târziu alături de Scripcaru într-un dosar aflat acum pe rolul Curții de Apel Brașov.

Cristi Ciupercă