7.7 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 8:05
No menu items!

DNA: Bendei, sub control judiciar, sechestru de 13 mil. lei pe bunurile RCS&RDS

spot_img

DNA a anunţat că Ioan Bendei, fost administrator al RCS&RDS, a fost pus sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de dare de mită şi complicitate la spălare de bani. Procurorii au pus sechestru pe bunurile companiei până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei.

Lui Ioan Bendei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

„În vederea confiscării speciale, procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor ce aparţin societăţilor comerciale BODU SRL (până la concurenţa sumei de 16.771.659 lei) şi RCS & RDS SA (până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei)”, anunţă DNA.

Tot sub control judiciar este cercetat şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, acesta fiind acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar s-a început urmărirea penală pentru spălare de bani şi în cazul directorul general al RCS&RDS, Serghei Bulgac, fiind cercetată şi compania pentru dare de mită şi spălare de bani.

SC BODU SRL este cercetată pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, iar SC INTEGRASOFT SRL, la data faptei deţinută de SC RCS & RDS SA, pentru complicitate la spălare de bani.

Procurorii spun că în perioada aprilie 2009 – mai 2011 Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei, administrator al SC RCS & RDS SA, în scopul atât de a îndeplini cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu precum şi de a îndeplini acte contrare acestora.

T.S.