30 C
București
luni, 17 iunie 2024 - 12:42
No menu items!

Distincție onorifică pentru Regele Mihai I

spot_img

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a primit joi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) pentru meritele deosebite aduse poporului român şi pentru contribuţia sa la dezvoltarea învăţământului agronomic românesc.

Distincţia a fost acordată de rectorului USAMV Bucureşti, Sorin Câmpeanu,  principesei Margareta şi Principele Radu al României, cu ocazia aniversării a 160 de ani de învăţământ agronomic românesc.

”Eu nu primesc acest gest ca pe o recompensă personală, ci mai degrabă ca pe un omagiu adus generaţiilor care au suferit pentru a vedea România democratică prosperă şi liberă. (…) La numai doi ani de la stabilirea unei dinastii vrednice pe tronul ţării prin votul unanim al naţiunii române, în anul 1868, în luna august, Carol I punea piatra de temelie aşezământului şcolii româneşti de agricultură de la Herăstrău cu nădejdea că va dăinui şi va aduce învăţătură multor generaţii de români”, a subliniat MS Regele Mihai I al României, într-un mesaj de acceptare și mulțumire  citit auditoriului de AS Principele Radu al României.

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti organizează în perioada 4-6 octombrie 2012 conferinţa internaţională ‘Agricultura pentru Viaţă. Viaţă pentru Agricultură’, eveniment dedicat aniversării a 160 de ani de învăţământ agronomic românesc.

USAMV cuprinde şapte facultăţi de specialitate şi şcolarizează anual 9.000 de studenţi la cursuri de zi şi 5.000 la cursuri cu frecvenţă redusă.(S.S.)