8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 6:22

Director din Ministerul Transporturilor, incompatibil

spot_img

bolos transporturi

Un director general din Ministerul Transporturilor, Marcel Boloș este incompatibil pentru că ar fi îndeplinit simultan mai multe funcții. Astfel inspectorii de integritate spun că în perioada mai 2012 – iunie 2012, Boloș era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, dar și director executiv în cadrul Primăriei Oradea. Funcția de la Primăria Oradea și-ar fi păstrat-o, conform ANI, și de la începutul anului 2014, când era director general AMPOS în Ministerul Transporturilor. De asemenea, Marcel Boloș ar fi deținut, simultan, în octombrie – decembrie 2013, funcțiile publice de director general în Ministerul Transporturilor și director general al Institutului Regional pentru Cercetare, Educație și Transfer Tehnologic S.A., societate comercială din sectorul public.

Persoana  evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. BOLOȘ MARCEL-IOAN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

comunicat ANI

În cazul stării de incompatibilitate, persoana față de care s-a constatat acest lucru nu mai poate exercita o funcție sau o demnitate publică timp de 3 ani de la destituirea din funcție, sau încetarea mandatului, pe care instituția respectivă trebuie să o pună în aplicare imediat după raportul ANI.

S.M.