33.4 C
București
duminică, 23 iunie 2024 - 15:02
No menu items!

Dinu Patriciu, achitat în dosarul Rompetrol

spot_img

patriciu vesel achitat

Omul de afaceri Dinu Patriciu, trimis în judecată, alături de alte 11 persoane, în dosarul Rompetrol, a fost achitat, marţi, de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Decizia nu este definitivă, iar procurorii DIICOT, care l-au trimis în judecată, au anunțat că vor formula recurs.

Procurorul a cerut, la ultima şedinţă de judecată, care a avut loc în 18 iulie, pedeapsă orientată spre maximum pentru Dinu, în timp ce pentru ceilalți inculpați a solicitat condamnări orientate spre minimul pedepsei.

După un an de suspendare, judecarea dosarului Rompetrol s-a reluat în septembrie 2011, iar în 16 noiembrie 2011 Tribunalul Bucureşti a stabilit că faptele pentru care era judecat Patriciu nu s-au prescris, aşa cum susţineau avocaţii, deoarece perioada de aproape un an în care cazul a stat la CCR nu este luată în calcul la termenul de prescripţie. Astfel, judecătorii au constatat că, în perioada septembrie 2010 – august 2011, judecarea cauzei a fost suspendată, deoarece Curtea Constituţională a României (CCR) a fost sesizată cu o excepţie de neconstituţionalitate. De asemenea, Tribunalul a constatat că perioada de aproape un an întrerupe curgerea prescripţiei.

Patriciu a fost judecat pentru iniţierea unui grup de crimă organizată, spălare de bani în formă agravantă, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune, delapidare, divulgare de informaţii cu caracter privilegiat şi manipularea pieţei de capital. El a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în 8 septembrie 2006, în cazul creanţei Libia şi al manipulării pieţei de capital.

 

FOTO capital.ro