8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:30
No menu items!

Diminuată cu 5%, Guvernul a aprobat remunerația pentru persoanele implicate în vaccinare

spot_img

Guvernul a stabilit remuneraţia pentru cei care vor vaccina anti-COVID populaţia României în următoarele luni, medicii care vor lucra în afara programului de lucru urmând să primească 90 de lei/oră, asistenţii medicali – 45 de lei/oră şi registratorii – 20 de lei/oră, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Sumele aprobate sunt cu 5% mai mici decât cele propuse inițial.

„Am adoptat o ordonanţă de urgenţă importantă, o ordonanţă de urgenţă care va merge către Consiliul Legislativ şi va fi publicată cât de curând. În ordonanţa de urgenţă stabilim un lucru extrem de important, şi anume felul în care vor fi remuneraţi cei care vor vaccina populaţia României în următoarele luni. Astfel, cei care vor fi în centrele de vaccinare şi nu vor fi detaşaţi sau delegaţi, deci cei care muncesc practic în afara programului, şi aş vrea să subliniez lucrul ăsta, cei care muncesc în afara programului de lucru vor fi remuneraţi cu o sumă de 90 de lei/oră dacă este vorba de medici, cu 45 de lei/oră dacă este vorba de asistenţi medicali şi cu 20 de lei pe oră dacă este vorba de registratori. Vorbim de sume brute, lucrul acesta a fost stabilit prin această ordonanţă de urgenţă”, a explicat Vlad Voiculescu la Palatul Victoria.

Guvernul a emis ordonanța de urgență după un conflict de trei zile cu primarii, care fuseseră inițial însărcinați să organizeze centrele de vaccinare din România. Cel mai vocal dintre contestatari a fost chiar fostul premier Emil Boc, primar al Clujului de mai multe mandate.