0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 9:17
No menu items!

Emil Boc a învins Guvernul. Ordonanță de urgență specială pentru finanțarea primăriilor care organizează centrele de vaccinare

spot_img

Cheltuielile cu centrele de vaaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat, Guvernul urmând să emită o ordonanță de urgență în acest sens, chiar în această săptămână, a anunțat marți Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, după o întâlnire a primarilor cu ministrul Finanțelor.

Emil Boc a declarat, la finalul întâlnirii, că actul normativ va stabili și sumele care vor fi plătite medicilor și personalului din centre. 

Primarul muncipiului Cluj-Napoca și alți primari s-au arătat nemulțumiți de ordonanța de urgență a guvernului care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără a menționa sursa de bani.

De altfel, primarul de la Cluj a fost primul care a ieșit public și l-a acuzat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, precum și Guvernul Cîțu, că au emis o ordonanță de urgență care nu arată și sursa banilor, iar administrațiile locale sunt tratate „ca o Cenușăreasă”. 

”Ministerul Sănătății trebuie să știe că nu poate trata administrațiile locale ca o Cenușăreasă, adică noi suntem la încasat și domniile lor la dispus. Într-o țară democratică europeană, nici un minister nu-și permite să aloce responsabilități administrației publice locale, fără să discute în prealabil cu aceștia și fără să aloce resursa financiară în vederea implementării acelei sarcini pe care o stabilește. E o chestie de respect instituțional”, a declarat Emil Boc.

Primarii de municipii au avut, marți, o discuție pe tema finanțării centrelor de vaccinare cu ministrul Finanțelor Alexandru Nazare.