2.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 16:26
No menu items!

Diana Șoșoacă a obținut în instanță anularea unei amenzi a Senatului pentru comportament inadecvat

spot_img

Curtea de Apel București a decis să anuleze avertismentul scris dat de Senat Dianei Șoșpoacă, pentru comportament inadecvat. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Comisia Juridică a Senatului hotărâse, în urmă cu câteva luni, sancționarea cu avertisment scris a Dianei Șoșoacă, pe motiv de comportament inadecvat, măsură care însemna că senatoarea nu mai poate reprezenta instituția, în nici o circumstanță, vreme de trei luni.

”Cu majoritatea voturilor membrilor comisiei au fost constatate un număr de 5 abateri de la prevederile regulamentului, care se subscriu aplicării unei sancțiuni: nerespectarea legilor în vigoare și a prevederilor regulamentului Parlamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios și calomniator la adresa altor membri ai parlamentului în cadrul ședințelor de plen și încălcarea solemnității ședințelor de plen prin nerespectarea regulilor privind luarea de cuvânt”, era decizia Comisiei Juridice.

Diana Șoșoacă a contestat hotărârea în instanță, cerând anularea actului administrativ. De altfel, senatoarea are pe rol o mulțime de procese împotriva autorităților, multe dintre ele având ca obiect anularea unor amenzi primite pentru nepurtarea măștilor de protecție sau pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Curtea de Apel București i-a admis acțiunea și a anulat hotărârea Senatului.

”Solutia pe scurt: Respinge excepţia neîndeplinirii procedurii prealabile, invocată de pârât, ca neîntemeiată. Admite acţiunea. Anulează Hotărârea nr.13/26.04.2021 a Biroului Permanent al Senatului.

Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a se depune, în caz de formulare, la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi, 17.12.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, este decizia CAB, în primă instanță.

M. Nedelcu