-0.5 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 14:18
No menu items!

Țigări și medicamente de contrabandă, confiscate de poliție în Botoșani. Mai mulți braconieri, printre cei vizați de anchetatori

spot_img

Poliţiştii din Botoşani au efectuat, în perioada 21-30 decembrie, 56 de percheziţii domiciliare în localităţile Darabani, Flămânzi, Dorohoi, Botoşani, Săveni şi Ştefăneşti. Au fost verificate persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice, contrabandă şi braconaj, a transmis, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate aproximativ 1.500 de kilograme de articole pirotehnice, peste 600 de pachete de ţigarete şi medicamente de contrabandă, deţinute fără documente legale, trofee de vânătoare, obiecte şi dispozitive deţinute ilegal şi folosite pentru activităţi de braconaj, precum suliţe, arbalete, capcane, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.

De asemenea, au fost identificaţi 19 câini din rasa Ogar, deţinuţi fără forme legale, motiv pentru care proprietarii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 17.000 de lei.

În urma descinderilor, 15 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.