10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 23:09
No menu items!

Diana Șoșoacă a câștigat procesul cu ANAF. Statul trebuie să-i dea banii înapoi

spot_img

Senatoarea Diana Șoșoacă a câștigat procesul pe care l-a intentat ANAF, care îi pusese două titluri executorii silite pe venituri. Este vorba despre datorii acumulate în urma amenzilor primite în pandemie, pe care Șoșoacă a refuzat să le achite.

După doi ani de proces, Judecătoria Sectorului 2 a admis, în parte, contestația la executare formulată de senatoarea Diana Șoșoacă, împotriva Ministerului Finanțelor Publice prin ANAF – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice, Administrația Finanțelor Publice sector 2. Judecătorii au dispus anularea în parte a executării silite în baza a două titluri executorii din categoria amenzi și contribuții de asigurări sociale, emise de ANAF.

În plus, instanța a dispus restituirea către Diana Șoșoacă a sumelor valorificare prin poprire, în baza actelor de executare anulate, precum și restituirea sumei de 700 de lei, cu titlul de taxă judiciară de timbru. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, în termen de zece zile de la comunicare.

Senatoarea susține că a fost supusă unor presiuni uriașe și spune că măsurile ANAF au fost abuzive. 

”30.000 de euro amenzi în ”plandemie”, executări silite ilegale, deși mă judecam în instanță, popriri de conturi înainte de Crăciun, lăsându-mă fără niciun ban în familie de sărbători, executare pe casă, încercând să mă lase fără munca de-o viață,  în timp ce soțul meu era anchetat pe nedrept în cazul Goracci și se cerea arestarea lui, deși o țară întreagă știa că este nevinovat.

Au fost acțiuni abuzive inimaginabile asupra familiei noastre, de care publicul larg nu are cunoștință, din cauza cenzurii mediatice și atacurilor politice continue la adresa noastră”, a mai spus Diana Șoșoacă pentru FANATIK.