15.5 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 9:41

Diagnosticat cu Covid-19, președintele AEP votează din izolare, cu urna mobilă

spot_img

Preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu-Buică, aflat în izolare după ce a fost confirmat cu COVID-19, a solicitat urna specială pentru a vota la alegerile parlamentare de duminică, relatează News.ro.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că preşedintele instituţiei, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a transmis Biroului electoral al secţiei de votare nr. 334 din Bucureşti, cererea pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale (mobile), însoţită de documentele care atestă imposibilitatea de a se deplasa la secţia de votare ca urmare a depistării pozitive cu virusul SARS-CoV-2, precum şi de copia actului care dovedeşte reşedinţa în Bucureşti.   

Oficialul AEP, reiterează apelul către alegători de a se informa corect cu privire la exercitarea dreptului de vot la acest scrutin şi să consulte site-ul Autorităţii, www.roaep.ro, canalul de YouTube şi pagina de Facebook şi îi îndeamnă, totodată, pe aceştia, să se prezinte la urne şi să respecte măsurile de distanţare socială şi de protecţie sanitară.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, a fost confirmat, în 1 decembrie, cu COVID-19, atribuţiile sale în cadrul AEP fiind preluate de vicepreşedintele Zsombor Vajda. Mituleţu-Buică îşi continuă activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferinţă.