8.1 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 23:54
No menu items!

UPDATE: Nicușor Dan s-a răzgândit și va sta izolat. Deși a fost în platoul aceleiași emisiuni cu Ludovic Orban, primarul Nicușor Dan nu consideră că trebuie să stea în izolare

spot_img

UPDATE ORA 12.30

La o oră după declarațiile de la ministerul Fondurilor Europene, Nicușor Dan a scris pe rețeaua de socializare că va sta, totuși, în izolare până la aflarea rezultatului testului făcut astăzi, 5 octombrie.

„Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului.

 

În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii.

Revin curând – cu vești bune, sper”, scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

 

Nicușor Dan susține că nu este nevoie să stea în izolare, deși a avut contact cu jurnalistul Silviu Mănăstire, confirmat pozitiv cu coronavirus, același jurnalist la emisiunea căruia a fost și Ludovic Orban, care a decis să se izoleze.

„Nu intru în definiţia contactului, dar în cursul zilei de azi o să mă testez. Nu am obligaţia legală de a mă izola. Nu fac teoria definiţiei de caz. În acest moment legea nu mă obligă la nimic. Eu, în mod voluntar, voi merge să mă testez”, a declarat Nicuşor Dan, la un eveniment la care a participat luni, la Ministerul Fondurilor Europene. La același eveniment trebuia să participe și Orban, care a decis însă să își anuleze toate programările din cursul zilei de luni.

Premierul a fost prezent marți, 29 septembrie, la emisiunea „Dosar de politician” de la B1 TV, moderată de Silviu Mănăstire, care aflat duminică, 4 octombre, că este confirmat pozitiv. Nicuşor Dan a fost invitat la miercuri, 30 septembrie, la o zi după prezenţa premierului Orban în aceeaşi emisiune. Mai mult, duminică seara, Nicuşor Dan a participat la o emisiune de la România TV alături de Ludovic Orban.