7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:21
No menu items!

Deputatul PNL Cosmin Şandru, pus sub învinuire de DNA. Ancheta, deschisă după plângerea AUR legată de mita la moţiune

spot_img

Deputatul liberal Cosmin Şandru este urmărit penal de DNA pentru că ar fi promis funcţii pentru apropiaţii unui parlamentar, dacă nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. În dosar este vizat şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara.

DNA a anunţat, joi, că deputatul în Parlamentul României,Cosmin Şandru, şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara, Nicolae-Florin Bitea, sunt acuzaţi de dare de mită.

“La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Cosmin Șandru și Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”, a transmis DNA.

Celor doi li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Ancheta a fost demarată la sesizarea AUR, parlamentarul fiind înregistrat. Liderul AUR, George Simion, a anunțat în 4 octombrie că va face plângere penală la DNA împotriva parlamentarilor PNL care ar fi promis funcții publice celor din AUR, cu condiția absentării de la votul moțiunii de cenzură de marți.

                                                                                                                Adina Silav