5 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 11:15

Deputatul Emanuel Ungureanu: Cele patru spitale din sectorul 1 pot fi finanțate în continuare de Primăria Sectorului 1

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a venit, joi seară, cu clarificări privind situația celor 4 spitale importante din Sectorul 1 care vor trece în administrarea Primăriei Capitalei în baza unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 1, adoptată la cererea primarului Clotilde Armand. De altfel, Ungureanu a promis, miercuri seară, în emisiunea Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea la Antena 3, că va veni cu aceste informații, după ce managerii celor 4 spitale au declarat că au fost anunțați că nu mai primesc finanțare de la autoritatea locală. 

Emanuel Ungureanu a precizat, într-o postare pe contul său de Facebook, că vineri îi va cere explicații primarului Clotilde Armand pe tema investițiilor pe care Primăria Sectorului 1 le va face în spitale anul acesta și că se va implica personal să găsească cele mai bune soluții alături de managerii celor 4 unități medicale. 

Clarificări cu privire la finanțarea spitalelor din București care nu mai sunt administrate de Primăria Sectorului 1!
Spitalul Clinic De Urgentă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic pentru Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva și Arsuri sunt finanțate din contractul cu Casa De Asigurări De Sănătate a Municipiului Bucuresti!
După decizia de ieri a consilierilor locali ai Sectorului 1 aceste unități sanitare au primit dreptul de administrare a clădirilor în care funcționează.
Până la această oră Primăria Sectorului 1 nu a lămurit dacă va continua să finanțeze aceste unități sanitare pe care le-a administrat până ieri.
O poate face perfect legal în continuare în baza Legii 95/2006“, a explicat Emanuel Ungureanu. 
 
Mâine voi întreba oficial conducerea Primăriei Sectorului 1 care sunt sumele pe care le va aloca în acest an pentru aceste spitale.
În baza aceleași legi, 95/ 2006, aceste spitale pot fi finanțate și de către Primăria Generală a Capitalei, de către alte primării de sector și de Ministerul Sănătății!
În calitate de deputat și membru al Comisie pentru Sănătate din Camera Deputaților voi vizita luni toate cele 4 spitale, voi vorbi cu cei 4 manageri și vom găsi soluții împreună pentru a asigura finanțarea consistentă pentru aceste unități sanitare VITALE pentru sistemul sanitar românesc!
Recapitulez pentru concizie!
1. Cele 4 unități sanitare au primit dreptul de administrare a clădirilor în care își desfășoară activitatea.
2. Cele 4 unități sanitare pot fi finanțate pentru reparații curente și capitale atât de către Primăria Sector 1 cât și de către Ministerul Sănătății.
3. Cele 4 unități sanitare pot primi în continuare finanțare pentru plata utilităților.
Găsim soluții, pentru asta este esențial dialogul, bunul simț și preocuparea sinceră pentru binele bolnavilor și a personalului medico-sanitar!”, este mesajul transmis de Emanuel Ungureanu. 
 
Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat, miercuri, la cererea primarului Clotilde Armand, o hotărâre prin care cele 4 spitale – unele dintre cele mai importante din țară – vor trece, în maximum 30 de zile, din subordinea Primăriei Sectorului 1 în cea a Primăriei Capitalei. 
 
Managerii celor 4 spitale au anunțat, tot miercuri, imediat după adoptatea hotărârii de Consiliu că oficialii Primăriei Sectorului 1 le-au transmis că nu vor mai primi finanțarea necesară pentru a funcționa.